Το «πόδι της χήνας»

Το «πόδι της χήνας» είναι οι μικρές γραμμές που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια.

Ο δερματοχειρουργός σας μπορεί να σας προτείνει πολλές θεραπευτικές επιλογές, με τις οποίες οι γραμμές αυτές λειαίνονται και η εμφάνιση του ματιού βελτιώνεται.

Γραμμές συνοφρύωσης και οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο

Οι γραμμές συνοφρύωσης είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης ιστού από το σμίξιμο των φρυδιών σε μια πτυχή ανάμεσά τους.

Νευροτροποποιητικές ενέσεις ή ενέσεις με εμφυτεύματα μαλακών μορίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση αυτών των γραμμών.

Μέλασμα

Το μέλασμα παρατηρείται όταν τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική του δέρματος, τα μελανοκύτταρα, αρχίζουν να την παράγουν σε υπερβολικές ποσότητες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μεγάλων «μπαλωμάτων» στο δέρμα, με γκρι έως καφέ χρώμα, σε διάφορες περιοχές, όπως οι παρειές, το πηγούνι, η μύτη, το μέτωπο και το άνω χείλος.

Ρυτίδες

Οι ρυτίδες και οι ζάρες αρχίζουν να εμφανίζονται καθώς το κολλαγόνο και οι ελαστικές ίνες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα αρχίζουν να διασπώνται και να εξαφανίζονται.

Παρόλο που αυτή η διάσπαση αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, το ρυτιδιασμένο και ζαρωμένο δέρμα μπορεί επίσης να οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο, καθώς και στους υπερβολικούς μορφασμούς κλεισίματος των ματιών και συνοφρυώματος, όπως π.χ. εξαιτίας του φωτός, στο κάπνισμα και στο χαμόγελο.

Υπέρχρωση

Η δυσχρωμία που εμφανίζεται μετά από τραυματισμό ή φλεγμονή του δέρματος είναι γνωστή ως μεταφλεγμονώδης υπέρχρωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατάσταση αυτή βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου αφού έχει εξαλειφθεί και αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία.

Γεροντικές κηλίδες

Αντιαισθητικοί «λεκέδες» που ονομάζονται συνήθως γεροντικές κηλίδες και εμφανίζονται συχνά στη ράχη των χεριών και μερικές φορές στο πρόσωπο.

Είναι κατά κανόνα επίπεδα «μπαλώματα» του δέρματος με σαφές, στρογγυλό περίγραμμα και καφέ ή μαύρο χρώμα.

Γήρανση του δέρματος

Στο πλαίσιο της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης του δέρματος εμφανίζονται γενικά γραμμές και ρυτίδες, γεροντικές κηλίδες, λεκέδες και δυσχρωμίες, καθώς και ευρυαγγείες, ενώ το δέρμα αποκτά άτονη υφή και θαμπό χρώμα ή παρουσιάζει διάφορες άλλες ατέλειες.

Για άμεση

 και περιοδική ενημέρωση,
κόστος εφαρμογής και
εμπορική πολιτική

Επικοινωνία

Fedora Medical

Λιοσίων 47 Αχαρνές

13671 Αττική

Email: fedoramedical.gr

Tel : +30 694 612 1541